1 noi 2016 - Educatia financiara, sa vorbim despre viitor - Conferinta ASF la U.R.A.


SperantaTV / TV / In Obiectiv - Educatia sexuala in scoli - invitat: Iulian Cristache - realizator: Lucian Cristescu - 04.01.2016


9 oct 2016 Realitatea Tv.Discutii referitor la modul cum se respecta legislatia cu privire la optionale in invatamantul prescolar.


13 oct 2016 Invitatie la forumul de intalnire bilaterala romano-german.

Conferința abordează o temă foarte actuală a societații românești, și anume corelarea sistemului de învățământ cu piața muncii, un obiectiv strategic atât pentru autoritățile competente cât și pentru mediul de afaceri.


TVR 1 · Superconsumatorul. 18 nov 2015 Moderator Anna de Hillerin Invitati: Sorin Mierlea, presedinte INFOCONS, Paul Anghel, director general ANPC, Iulian Cristache, presedintele Asociatiei Părinţilor Regia artistică Dan Manoliu Jurnalişti: Adela Eftimie, Roxana Sivache.


Chestiunea zilei - 27.09.2016


Un fenomen nesanatos: Copiii nu fac miscare, iar parintii vad sportul ca pe Cenusareasa orarului. Ce-i de facut?


DEZBATERE Nationala - Viitoarele planuri-cadru - intre asteptari si realitate.


Scrisoare deschisă către Ministerul Educației


Minută dezbatere ONG Educație 14.07.2015 - Ministerul Muncii

Ministrul Educatiei crede ca elevii ar trebui sa-si faca temele la scoala - Ce spun parintii


Iulian Cristache, preşedintele FNAP- IP: „Temerile părinţilor s-au dovedit nejustificate”


"Părinţii înjură pe la colţuri învăţământul, dar nu putem fi uniţi!"


E perfect legal ca pǎrinţii sǎ aibǎ pagini de Facebook speciale pentru a reclama sistemul de învǎţǎmânt şi profesorii


12 sept 2016 Participare TVR 1Interviurile Europa FM cu Marius Nistor si Iulian Cristache
image


27.01.2016

FNAP-IP, a participat astăzi la Banca Mondială, la o masa rotundă unde s-au analizat opțiunile privind organizarea la nivel național a programului  "SCOALĂ DUPĂ SCOALĂ" pentru elevi.image

27.01.2016

FNAP- IP, a participat la sedinta Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Educației Naționale


În cadrul ședinței, s-a dezbătut proiectul de OMEN pentru modificarea și completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2017-2018, aprobată prin Ordinul ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice nr. 5739/2016.


Totodată, au fost dezbateri și asupra proiectului de OMEN pentru modificarea și completarea Metodologiei-cadru de organizare și funcționare a consiliului de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar, aprobată prin Ordinul ministrului Educației Naționale nr. 4619/2014. În concluzie privind acest lucru, s-a hotărât ca si în învățământul dual un loc în Consiliul de Administratie sa fie atribuit reprezentanților părinților alături de reprezentanții agenților economici.